Gotowanie wieprzowiny

0
341
Rate this post

Wieprzowina to mięso, które w Polsce jest bardzo popularne. Kulinaria przyrządzone z niej smakuję wyśmienicie, o ile zostaną przygotowane zgodnie z przepisem. Jednym z najpopularniejszych dań wieprzowych jest gulasz. Może on oczywiście występować także w postaci drobiowej, i w wielu barach jest serwowany na zmianę z wieprzowym. Gulasz wieprzowy to potrawa, która może nasycić każdego. Jej gotowanie trochę traw, ale warto się wysilić, ponieważ gulasz można podać z różnymi rodzajami dodatków. Będzie wspaniale smakował, podany z ziemniakami czy ryżem. Także makaron, zwłaszcza nitki będzie do niego dobrze pasował. Zwolennicy eksperymentów stosują np. ryż zżółkniały przy użyciu kurkumy, dodawanej podczas gotowania. Gulasz jest bardzo pożywną potrawą. Oprócz niego, dużą popularnością cieszy się boczek. Trzeba uważać, jaki się kupuje, ponieważ wiele tańszych boczków nie jest wędzonych, a jedynie smarowanych substancjami takimi jak sztuczny dym. Najlepszy jest boczek wieprzowy pozyskany z pewnego źródła.