Rodzinne gotowanie

0
160

Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek gdzie w życiu jadłeś najlepiej i co najbardziej w życiu lubisz jeść? Kiedy jest się dzieckiem to raczej nie problem. Wszyscy lubią takie rzeczy jak: masło czekoladowe, owoce, pierogi ruskie. Kiedy człowiek dorasta zdaję sobie sprawę, że kulinaria i gotowanie to jednak nie taka prosta sprawa. Między dwudziestym, a trzydziestym rokiem życia odpada nam masło czekoladowe, a zamiast tego pojawia się schabowy. Bez schabowego nie ma kuchni. Jednak po trzydziestym roku życia człowiek zaczyna więcej myśleć i się zastanawiać. Więcej również próbuje rzeczy, których nigdy nie jadł. Zaczyna również swoje gotowanie! W takich sentymentalnych chwilach wspomnień wychodzi na to, że najlepiej gotowała nasza babcia i mama, że bigos i ruskie u babci to było mistrzostwo świata, że mama robi najlepsze gołąbki, że mama potrafi z wszystkiego zrobić coś dobrego. Żadna inna kuchnia, żadne inne gotowanie i kulinaria nie dają taki smaków jak rodzinne gotowanie. Więc szanujmy to i doceniajmy.