Najzdrowszy drób

0
187

Najzdrowszy drób

Pomimo ostrzeżeń, jakie można usłyszeć na temat szkodliwości mięsa i jego przetworów, większość ludzi nie wyobraża sobie życia bez tego rodzaju pożywienia. Dlatego jedynym wyjściem w takiej sytuacji jest sugerowanie im mięsa takiego, które najmniej szkodzi, a do tego zawiera w sobie wystarczającą ilość składników odżywczych i takim mięsem jest drób, a mięso indycze w szczególności.
Takie mięso jest szczególne polecane ludziom starszym, a także cierpiącym na nadciśnienie tętnicze i mającym problemy z sercem, a co zdarza się również w młodym wieku. Pisklęta indycze, z których pozyskuje się po odchowaniu takie mięso, są wskazane w takich wypadkach przede wszystkim dlatego, że mięso indycze jest stosunkowo chude i nie zawiera w sobie tak szkodliwego, złego cholesterolu, który stał się przecież przekleństwem naszych czasów.
Spożycie mięsa należy więc ograniczać, właśnie przez zagrożenie cholesterolem, ale także i właściwościami kancerogennymi, czyli powodującymi możliwość zachorowania na nowotwory. Albo wybierać takie, które jest najzdrowsze.