A więc znowu siedzicie przy świątecznym stole i znowu ktoś dostał w prezencie Whiskey i znowu nikt nie wie jak to się piję. Nic się nie martw! W internecie można znaleźć całe mnóstwo stron z informacjami o degustacja whiskey, z nich na pewno wszystkiego się dowiesz. Zasadnicza informacją jest to, że whisky absolutnie nie wolno przechowywać w lodówce, trunek ten powinien mieć temperaturę pokojową. Na słońcu też nie może przebywać, whisky należy przechowywać w barku. Skoro podstawy już mamy za sobą to pora zabrać się za omówienie jak prawidłowo przeprowadzić degustacje whiskey. Niezwykle ważne jest naczynie, nie poleca się tutaj zwykłej koniakówki, lecz szklankę w kształcie tulipana, aby lepiej docenić aromat. Whisky nie podaje się z lodem, ponieważ zimnego whisky nie można w pełni prawidłowo zdegustować. Jeśli już koniecznie chce się coś dodać do whisky to niech to będzie woda, zwykła niegazowana woda. Rozwodnione whisky nawet może smakować lepiej, bądź co bądź jest to trunek mocny – 40%. Skoro już wszystko wiadomo to nie pozostaje nic innego niż delektować się szlachetnym smakiem wśród swoich bliskich.