733 05 80 80 | 8.00-15.00 sklep@biologico.pl
Facebook
Facebook
Instagram

Składniki na ciasto (około 5 naleśników):

  • 1 jajko
  • pół szklanki mąki jaglanej
  • 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • kropla aromatu waniliowego
  •  łyżka ksylitolu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej kokosowy do smażenia

Twarożek:

  • twaróg chudy
  • jogurt naturalny
  • miód
  • kropla aromatu waniliowego

Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Składniki na twarożek dokładnie blendujemy, smarujemy gotowe naleśniki, zawijamy w koperty i podsmażamy na patelni. Dekorujemy ulubionymi dodatkami (jogurt, dżem, masło orzechowe, świeże owoce).

 

0