77 433 20 50 | 8.00-16.00 zamowienia@biologico.pl
Facebook
Facebook
Instagram

Składniki na keksówkę:

  • -100g mąki kokosowej 
  • -30g mąki ryżowej
  • -banan
  • -jajko
  • -łyżeczka proszku do pieczenia
  • -20g oleju kokosowego
  • -200ml wody
  • -200ml mleka
  • -1/4 szklanki ksylitolu (lub więcej wg uznania)
  • -skórka otarta z cytryny + sok z cytryny
  • -wiórki kokosowe

W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki, w drugiej rozgniatamy banana, dodajemy jajko, rozpuszczony olej kokosowy, sok i skórkę z cytryny, wodę oraz mleko. Dokładnie mieszamy i przelewamy do suchych składników. Wszystko mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (ciasto ma mieć konsystencję gęstego budyniu), posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 50 minut. Przed pokrojeniem studzimy. Najlepiej smakuje podane z jogurtem naturalnym i masłem orzechowym.

To jest wersja demonstracyjna sklepu do celów testowych — Zamówienia nie będą realizowane. Dla zamówień powyżej 150zł Wysyłka gratis Zamknij

0
X